Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

tisdag 17 augusti 2021

Den sista sommaren av Elenore Holmgren

Adam är utkastad från sitt hem och på flykt från en knarklangare. Adam har jobbat för Samir och Adams  kompis har spolat ner ett paket knark så nu skall han betala för knarket. 

Adam har inga pengar så han flyr. Men när han ringer runt till sina vänner får han ingen hjälp. Vad ska han göra. Adam bryter sig in i ett hus i Stockholms skärgård. 

Där blir han överraskad  av en 86- årig vresig dam Britta. Hon har åkt ut till sommarhuset mot sina barns vilja. Med sin vän Iris har hon planerat hela vintern att vara i sitt älskade sommarhus.  Men Britta har börjat inse att hon skulle behöva hjälp.

Adam valde inte det lättaste huset att bryta sig in i.  

Så Adam får stanna få mat och husrum mot att han arbetar och lyder Brittas minsta vink. Det gnisslar ordentligt dem emellan. Men till slut blir de vänner. 

Det kommer att förändra dem båda. 

Bra skrivna karaktärer och miljö.

Jag ger den 4 / 5 poäng 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar