Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

söndag 8 augusti 2021

Skyddsänglen av Sofie Sarenbrandt

 En äldre man hittats mördad i ett nedlagt mentalsjukhus. 

Kriminalinspektör Emma Sköld får hand om fallet men samtidigt har hon huvudet fullt av vad som hänt hennes kollega Krille och hans syster.  De  har varit försvunnena sedan sju månader. Hon måste hitta honom död eller levande.

 När Emma  får reda på den mördade mannen identitet då blir hon besatt av att lösa mordet.  

Arne en pensionär är den som hittar den mördade mannen. Han bor granne med det nerlagda mentalsjukhuset. Arne är ute med sin hund när han tycker sig se något inne i ruinerna av sjukhuset. 

Han går in och hittar mannen sedan får Arne en smäll i bakhuvudet. Nästa morgon då han vaknar upptäcker han att hunden är försvunnen. 

Arne har tidigare tyckt att det är bilar som kör fram dit och att det är viss aktivitet om nätterna. Han ringde polisen men de har inte brytt sig om det. 

Skyddsängel är en bok om ensamhet och vad som hände efter psykiatrins nedläggning för 25 år sedan. 

Jag ger den 3 / 5 poäng 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar