Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 9 september 2021

En god man av Nick Hornby

 Katie är gift med David men äktenskapet går på sparlåga. De pratar förbi varandra. Katie är även missnöjd med sina barn och patienter. 

Katie är läkare och David skriver en kolumn i en tidning samtidigt som han skriver på en roman. 

Katie träffar en annan man oçh vill ha skilsmässa men David vill inte skiljas. Han blir tvärilsk får huvudvärk och en dag svåra ryggsmärtor. 

Han går till en helgbrädagörare som botar både ryggsmärtorna och huvudvärken. Han blir också av med sitt dåliga humör. David ber Katie om ursäkt och lovar att allt ska bli bättre. Han ska bli en god människa. 

Katie stannar hos David men det är nu äktenskapet blir ansträngt. Katie måste nu anstränga sig själv vad är godhetens natur och  drivkraft. 

Vad är egentligen en god människa? 

Jag ger den 2,5 / 5 poäng  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar