Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

fredag 20 januari 2012

Du gamla du fria av Liza Marklund

Annika Bengtzon är tillbaka från Washington, där hon varit Kvällpressens korrspondent i 3 år.
En småbarnsmamma hittas mördad, utanför ett daghem i Axelberg. Det är fjärde offret som dödats, under liknade omständigheter, i Stockholms förorter.
 Hennes otrogena make, är på konfrerens i Nairobi, blir tillfångtagen av gerillan, som har orimliga krav, för att släppa honom och de andra i delegationen.Annika Bengtzon gör allt för att befria honom. Vartannat kapitel är Annikas historia och vartannat den kidnappade makens. I bakgrunden ägnar sig Kvällpressen åt att skriva om en påstådd seriemördare. Allt för att öka upplagan.
Inte Liza Marklund bästa bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar