Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

söndag 22 april 2012

Brännmärkt och Förföljd av Catrarina Ingelman- Sundberg

Brännmärkt är första berättelsen, om Anne Persdotter, som levde, på slutet av 1300-talets, Stockholm. Svenskar och tyskar, styrde staden, men både danskar och vitaliebröderna, ville överta makten. Huvudstaden, präglades av komplotter och intriger. Dit, kommer Anne från Lubeck, hon väntar sitt första barn och vill börja ett nytt liv, med sin make. Skeppet de färdas på, förliser och enda överlevande Anne, räddas av ett fiskarpar. Barskrapad, måste hon försörja sig och sitt ofödda barn. Hon träffar två olika män, som får ett avgörande, inflytande på hennes öde.

Förföljd, är andra fristående, delen om Anne Persdotter. Det är år 1392 och änkan Anne driver ett handelshus. Nu styr Vitaliesbröderna staden och folket svälter. De är ute efter Anne.
Handlingen drivs fram över sidorna, knappt hinner en situation reda upp sig, så händer nästa.
Det är en lättläst, medeltidsaction, som är kryddad med kärlek. Den historiska tidsperioden, innfinner sig dock inte riktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar