Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

söndag 14 juli 2013

Levande och döda i Winsford av Håkan Nesser

Det äkta paret Martin och Maria Holinek, han litteraturprofessor och hon arbetar på SVT, bestämmer sig för att resa till Marocko efter en skandal där en servitris anklagar Martin för våldtäkt. Han medger att han var otrogen men det var ingen våldtäkt. De bestämmer sig för att bila ner med sin hund Castor. De kontaktar sina vuxna barn Gunvald och Synn som de inte har så mycket kontakt med. De stannar till i Polen hos en professor Soblevski som Martin träffat när han levde i ett litterärt kollektiv på 1970-talet. Det är om den tiden Martin ska skriva om nere i Marocko. Men något hände där.
Maria kommer en novemberkväll till byn Winsford i sydvästra England. Där har hon hyrt ett ensligt hus uppe på heden. Hon använder inte sitt riktiga efternamn och orsaken är oklar men Maria har bestämt sig för att överleva sin hund. Hon använder inte sin mobil eller sitt kontantkort. Där vandrar hon på heden med Castor bland vildhästar i dimman. Till de få människor Maria möter säger hon att hon är författare och skriver en bok. Martins mobil och dator har hon med sig och håller kontakten genom mail från de båda, som om de vore i Marocko. Vad hände med hennes man? Letar någon efter henne och varför håller hon sig isolerad? En bra roman om att fly från sitt gamla liv och våga börja om även i medelåldern.
 5/5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar