Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

lördag 26 april 2014

Om du får det här brevet av Sarah Blake

Boken är skriven om tre kvinnor under andra världskriget. Året är 1940 men boken är inte skriven om själva kriget utan om hur människor upplevde det.
Radiojournalisten Frankie Bard som är amerikanska har åkt till London för att rapportera om blizsen över staden. Hon pratar med folk på stan och rapportera om händelser hon upplever, för att få folk att förstå vad det är som sker. Om att leva med bomber som faller ner, deras hus finns kanske inte kvar nästa morgon och folk som dör eller försvinner. Men det är motvilliga lyssnare på andra sidan Atlanten och presidenten i USA har lovat att inga amerikanska pojkar ska sändas i strid.
Iris James är postmästare i en liten stad på Cap Cod. Hon känner till ortsbefolkningens alla hemligheter som går genom hennes händer, men bevara dem. Hennes uppgift är att vara uppmärksam och hålla uppsikt av sådant som kan gå fel. Iris är tillsammans med Harry Vale som sitter på stadshusets vind och håller uppsikt över vattnet övertygad om att tyskarna kommer.
Den tredje kvinnan är den föräldralösa Emma Trask som gifter sig med läkaren på orten Will Fitch. Nu ser hon en framtid där hon aldrig behöver vara ensam. Men efter att ha förlorat en mor vid en födsel bestämmer sig Will för att åka till London för att hjälpa till.
Boken handlar om hur man orkar med alla hemska saker som händer och ändå leva vidare. Hur man förtränger krig och människor i flyktingläger för att orka bära det. Om att förråda det man tror på. Älska och förlora någon som lämnar oss. 3/5 poäng.

2 kommentarer:

  1. Jag älskar den här boken, kommer nog läsa om den i framtiden :)

    SvaraRadera
  2. Hej igen, kul att du fortfarande skriver här, jag har undrat vart du tog vägen. Ha det så bra, kram från Anna

    SvaraRadera