Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

tisdag 8 juli 2014

Du går inte ensam av Mari Jungstedt

En treårig flicka Vilma försvinner utanför en frisörsalong. Inga vittnen finns. Polisen kopplas in och leds av kommissarie Karin Jacobsson. Anders Kutas är nämligen sjuskriven på grund av depression efter sin skilsmässa och en tragisk olycka, som hänt tidigare och avslutade ett gammalt fall. Polisen har inga spår och går ut med en allmän efterlysning. Snart försvinner en annan flicka från en höstmarknad.

Vem rövar bort flickorna och varför? De kända pedofilerna kartläggs. Samtidigt fördjupas känslorna mellan Kutas och Karin, vilket jag tycker är lite konstigt, när Kutas är deprimerad efter skilsmässan.

Historien med de bortrövade flickorna är skrämmande, men intrigen lite för enkel. Bra miljöskildringar dock. En lättläst bok.  3/5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar