Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 9 november 2015

Dröm en liten dröm av Jamie Ford

William en amerikansk kinesisk pojke bor på ett katolskt barnhem sedan han var sju år. Innan hade han sett sin mors livlösa kropp föras bort. William fick senare veta att modern var död.
På barnhemmet bor också en blind flicka Charlotte de blir vänner.
 På sin tolvårsdag får barnen gå till en biograf och där får William syn på en affisch med modern. Den modiga Charlotte och han rymmer för att försöka finna henne. Det är ett tufft  och ovänligt Chinatown i Seattle.
 De finner modern bara för att förlora henne igen.
Väl tillbaka på barnhemmet får William nunnorna att berätta hans historia.
Den handlar om en kvinna som genom sången och som skådespelare vill komma bort från fattigdom och skam för att skapa sig ett nytt liv. 
Dröm en liten dröm handlar om en generation av kinesiska emigranter som levde under depressionen på 20 - 30 talet i  America.
Den får 3 / 5 poäng av mig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar