Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 28 september 2017

Den lilla bokhandel runt hörnet av Jenny Colgan

Nina är bibliotekarier i en bokhandel i Birmingham. Hon älskar böcker och sagostunder med barnen. Men böcker ligger inte i tiden, utan nu ska biblioteket stängas och det ska öppnas ett mediecenter.
Så nu står Nina utan arbete. Hon plockar hem  mycket av böckerna, som ändå ingen vill ha, tills hennes hyresvärdinna och vän klagar att golvet ramlar ner.
Nina får en idé, hon köper en varubuss, den utrustar hon med hyllor där hon sätter sina böcker.
Sedan kör Nina upp till Skottland där det är ont om bokhandel och säljer sina böcker. Affärerna går lysande och hon får hyra en flott lägenhet billigt  som är byggd i en lada. På så sätt kan hon försörja sig.
Nina kommer in bland människorna däruppe och är med i deras sedvänjor.
En snygg men vresig bonde har hon som hyresvärd.
Lite otroligt att det går att klarar både uppehälle och bensin. Börjar alla att läsa för att hon säljer begagnade böcker.
Jag ger den 2 / 5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar