Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

fredag 20 april 2018

Flickorna av Emma Cline

Evie Boyd är 14 år och hela sommaren ligger framför henne. Hon har dessutom blivit osams med sin kompis. Det var sommaren - 66.
Evie sitter i parken när hon får se flickorna, de har långt trassligt hår, långa klänningar, smycken och är inte rena när de rotar i soporna efter mat. Men de verkar så fria och glada.
När Evie nästa gång möter en av flickorna, Suzanne får hon följa med henne till en vanvårdad ranch.  Där bor den karakteristiska Russell  som är omgiven av en grupp flickor som verkar dyrka honom. Barn springer omkring utan tillsyn alla verkar fria.
Evie dras in i Russells trollkrets men mest dras hon till Suzanne. Hon vill vara som hon.
Andra ungdomar kom och gick. Det var på hippitiden med Love peace and understanding.  De lät sig inspireras av deras livsstil på ranchen, med gemensama tillgångar och  kärlekspatner, droger  att bo nära naturen.
Mitch en skivproducent kommer dit ibland med mat mot en flicka.
Russel som gärna vill ha ett skivkontrakt skickar med flickor som muta.
Romanen är löst skriven efter Charles  Manson sekt där han fick flickor att begå mord.
Jag ger den 3/5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar