Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 4 oktober 2018

In i minsta detalj av Kristin Emilsson

Freja och Anton bor i en tjusig takvåning som de håller på att renovera. Deras problem är vilken nyans de ska ha av vitt. De lever ett problemfritt liv i Stockholm.
Men så får Anton ett samtal  om att hans far har gått bort och det ska vara begravning.
Anton som inte har haft någon kontakt med sin far på många år, tänker först inte åka. Till den lilla byhålan i Småland där han är uppvuxen.
Men ångrade sig och tänkte samtidigt  hälsa på sin dementa mamma. Men Anton vill åka ensam.
Freja inser att hon inte vet något om Antons bakgrund. Han vill aldrig tala om den bara om vad som ska hända i framtiden.
Men Anton kommer inte tillbaka och det blir Freja som åker ner till Småland.
Hon är grafisk designer  och kan arbeta där nerifrån. Anton som är läkare har tagit tjänstledigt.
När Freja kommer ner till Småland upptäckter hon mycket om hennes man som hon inte känner till.
Huvuddelen utspelas sig i den glasbrukstad, där folk säger att det är Antons pappas fel som lade ner glasbruket att staden i det närmaste blivit nerlagd.
Lättsam läsning med satir om småstad och storstad. Små och lite större gåtor.
Jag ger den 3 / 5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar