Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

lördag 9 mars 2019

Jag släpper dig aldrig av Petra Holst

Isabel, Anna och Ellen tre vänner sedan skoltiden.
Isabel är nu skild och har dottern Vilma.
Ellen lyckligt gift och har en son.
Anna gift med den snygga och karismatiska David.
Men efter en depression drar sig Anna tillbaka från vännerna. Hon blir svartsjuk på David och börja tvivla på sig själv.
David är ömsom öm och avståndstagande Anna tror att han har andra kvinnor.
Men han har alltid en bra förklaring till det Anna undrar över. Sen hemkomst, övertid eller att han måste arbeta helger ibland.
Samtidigt börjar Anna tvivla på sig själv. Hon förlägger saker, hon känner inte riktigt igen sig själv. Kan hon lita på sin magkänsla?
Isabel träffar David vid en lägenhetsvisning och dras till honom. Hon försöker stå emot, han är hennes bästa väns man. Men till slut faller hon för hans enträgna förförelse försök. Fast hon mår fruktansvärt dåligt.
När hösten kommer måste Anna bestämma sig och vad vill egentligen David?
Hur långt är Anna beredd att gå för att rädda sitt äktenskap?
Jag ger den 4 / 5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar