Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

lördag 25 juli 2020

Den tysta patienten av Alex Michaelides

Alicia bor i ett lyxigt hus i London. Hon är konstnär och hennes man Gabriel är modefotograf. De lever ett till synes perfekt liv.
Men så börjar Alicia känna sig förföljd och en man står och tittar på huset i timmar Han står så långt bort att hon inte kan urskilja hans anletsdrag.
Alicia talar om det för Gabriel men han tror att hon bara inbillar sig.
Gabriel har dessutom mycket arbete så han är borta mycket.
En dag när Gabriel kommer hem skjuter Alicia honom i ansiktet med fem skott.
Sen slutar hon att prata. Alicia hamnar på en rättmedicins avdelning.
Alicias vägran blir ett mysterium .
Theo Faber en rättmedicinsk psykoterapeut har länge väntat att få ta sig an fallet och kunna bryta hennes tystnad. Theos besatthet att få Alicias att bryta sin tystnad leder honom in i sitt eget psyke. Hans motiv leder honom tills det hotar att förgöra honom.
En spännande thriller som jag ger 5 / 5 poäng. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar