Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

tisdag 18 augusti 2020

När repet brister av Belinda Bauer

 En trebarnsmamma gravid med det fjärde får motorstopp på väg hem. 

Hon går för att skaffa hjälp och säger till den äldsta pojken att de ska sitta kvar i bilen. Nu är det Jack som bestämmer. Hon är snart tillbaka. 

Men hon kommer aldrig tillbaka. Några dagar senare hittas hon mördad. 

Polisen plockar upp dem så småningom, och kör dem hem till fadern som blir helt förkrossad. 

Efter en tid försvinner även fadern. 

Jack som nu är fjorton år gör allt för att hålla socialtjänsten borta. Han börjar göra inbrott för att försörja dem oçh Jack är skicklig. Han badar tar mat och sover i en säng. Polisen har därför döpt honom till guldlock.  

Hans mål är också att hitta moderns mördare. Mördaren använder en ovanlig kniv. Polisen har misslyckats med det. 

 Tre år senare vaknar den gravida Chatrine Wild av att hon hör någon i huset. Hon lyckas skrämma bort inkräktaren men när Chatrine kommer tillbaka till sängen ser hon något mycket obehagligt. En kniv och en lapp där det stod Jag kunde ha mördat dig. Mot bättre vetande anmäler hon det inte för polisen eller berättar det för sin man när han kommer hem. 

Chatrine har ingen aning om att hon nu dragit in på en dag när tre barn såg sin mamma försvinna. 

Jag ger den 4 / 5 poäng. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar