Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 22 april 2021

Övrenskommelser av Simona Ahrnstedt

 Stockholm år 1880. Beatrice Löwenström är föräldralös och uppvuxen hos sin farbror Vilhelm och faster Harriet. De har två barn Edvard och Sofia. 

Men Bea som hon kallas växer upp som den fattiga kusinen. Sofia är den som hon tycker om. Beas  pappa var professor och där fick hon tala fritt och argumentera. 

Farbror Vilhelm har en helt annan bild om uppfostran där ska kvinnor vara tysta och mannen bestämmer. 

En dag får hon följa med till operan där träffar hon den förmögna ungkarlen Seth Hammerstaal en norsk affärsman. Han omger sig med vackra kvinnor. 

Seth fascineras av kvinnan som ger svar på tal och de attraherars av varandra. 

Men Vilhelm och Edvard har andra planer för Bea. Det innebär att hon ska giftas bort med grevé Rosenshiöld. En 60 - års gammal lidlig  man. 

Sofia har förälskat sig i Johan och ska de få varandra måste Bea göra uppoffringar. 

Men hur stora de blir kan hon inte föreställa sig. 

Det är underhållning för stunden. Jag ger den 3 / 5 poäng. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar