Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

söndag 2 februari 2020

Jamåhonleva av Anders Roslund

Polisman Evert Glens är kallad till en lägenhet där grannen anmält att en tv står på dygnet runt på hög volum. En liten flicka öppnar och säger att hon heter Zena och är 5 år. Hon säger att alla i familjen är hemma. 
När Evert kommer in upptäckte han att det satt en död man i en stol skjuten med 2 skott.
Evert hittar mamman skjuten på samma sätt. Hon sitter vid köksbordet där det står en tårta på bordet med 5 st ljus
Flickan sjunger hela tiden ja må hon leva. På övervåningen hittar han två syskon.
Alla skjutena på samma sätt. Flickan har varit ensam med sin döda familj några dagar.
Polisen lyckades aldrig lösa fallet.
När det efter 17 år inträffar ett mord med samma tillvägagångssätt får Evert  som nu är kriminalkommissarie ta sig an även detta.
Samtidigt upptäcker han att papper från säkerhetsskåpet på polisstationen försvunnit även de som handlar om den 5 - åriga flickan Zena nya identitet.
Det måste finnas en läcka i polishuset.
I boken är det den internationella vapenhandel som mycket handlar om och infiltratören Piet Hoffman kamp för att rädda sin familj från alla han medverkat att sätta dit.
Jag ger den 4 / 5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar