Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 25 februari 2021

Död vid första ögonkast av Peter James

 På en flygplats i London står en f.d major  och väntar på sitt livs kärlek tiden går men hon är inte med planet. Inte går det få kontakt via telefon. 

På en bar sitter en pensionerad polis och väntar på sin själsfrände. Men inte någon kvinna kommer dit heller. 

Båda männen ska snart upptäcka att det inte finns någon kvinna och att de blivit bedragna och lurade på allt de äger och lite till. 

Roys Grace kriminalkommissarie vid grova brott blir inblandad sedan en kvinna blivit mördad. En kvinna som också sökt kontakt via en dejting chatt. Men hon fattade misstankar när mannen ville ha pengar. Hon försökte spåra mannen och blev därigenom mördad, för att inte kunna finna organisationen som sysslade med bedrägerier. Det är ett internationellt imperium som sysslade med romansbedrägerier. Den som hotade imperiet blev också mördad. 

Majoren och polismannen fick kontakt och gjorde allt för att hämnas. 

Kriminalroman som handlar om det aktuella nätbedrägeri. Hänsynslösa män och många mord. Roys Grace har en tuff utredning. 

Jag ger den 3 / 5 poäng 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar