Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

fredag 10 februari 2012

Viskleken av Arne Dahl

Viskleken  en kriminalroman, som inte handlar om ett fall och en hjälte, utan om vår värld med nya öppna gränser och internationell brottslighet. Italienska maffian har affärer med möbelföretagare i Nacka.Amerikansk tradingbaank flyttar gigantiska penningsummor. Samtidigt som de begär nödlån. Anställda i kinesisk möbeltillverkning, blir sjuka.Fartyg med giftig last, dumpar gift i Östersjön. Kinesiska barn, blir kidnappade och säljs.
En nybildad, hemlig enhet, Opcop bildas, inom Europol, med säte i Haag. Där ingår flera svenskar, med kriminalaren Paul Hjelm som chef. Även poliser från övriga Europa ingår.Dessa ska försöka bekämpa den intenationella brottsligheten. Många människor dör, men var är brottsligarna? De uppstår på ett ställe, försvinner, för att återkomma på ett annat.De kriminella organisationerna hakar friktionsfritt i varann.Opcop gläntar på många dörrar, som tidigare varit okända. Läs den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar