Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 29 mars 2012

Sommaren utan män av Siri Hustvedt

Mia blir övergiven, av sin man Boris, efter 30 år tillsammans. Han vill ha en paus. Mia fattar inte, vad som har hänt, får ett sammanbrott och hamnar på psyket. Det visar sig att pausen, är en yngre kollega som Boris, blivit förälskad i. Efter terapi, som fortsätter per telefon, återhämtar Mia sig och beslutar sig för att resa, till sin barndomstad. Där hyr hon en stuga, bredvid sin mors äldreboende. Mia umgås med sin 87-årige mor och hennes åldriga vänner, de 5 svanarna. Hon börjar också hålla  en sommarkurs i poesi. Där börjar sju tonårsflickor och de skriver och talar om deras konflikter.
 Mia får också kontakt med sin granne, en yngre tvåbarnsmamma. Tack vare sin dotter Daisy, kan Mia följa Boris utveckling på avstånd. Sakta börjar Mia  bli starkare och läka. Mia är en skarp iakttagare med humor och livsvisdom.
Boken handlar om kvinnor och Mias samtal med de olika kvinnorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar