Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 7 mars 2012

Fatimas hand av Ilde Fonso Falcones

Han har hela sitt liv, varit fången, mellan de kristna och muslimer. Son till en katolsk präst, som hade våldtagit, hans moriska mor .Hernando+Ibn Hamid, hans kristna och muslimska namn. Han får bo i stallet, med mulorna och blir en duktig mulskötare. Han fick lära sig läsa, av en gammal muslim.
På kyrkotorget i Juviles, möter han kärleken, hos Fatima, en ung 13-årig änka, med ett spädbarn.Men han styvfar, fattar också tycke, för henne och har andra planer.En bok om muslimer, i  våldsamma strider mot de kristena. Hernando får möta våldsamheter, från båda sidor.En kaotisk tid i Spaniens historia. Han får också i uppdrag, av det muslimska samrådet, att översätta Barnbasevangeliumet, till arabiska.En skrift, som Islam och Kristendom, har mycket gemensamt och kanske, kan förena, de två relionerna. Personerna, ser ut och talar, som vi gör i dag. Men som i alla äventyrsromaner, råkar Hernando, ut för många knivig situationer, men man vet att han kommer att klara sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar