Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 22 augusti 2012

En Osynlig av Pontus Ljunghill

En spänningroman som utspelar sig i Stockholm på 1920-talet och Visby 1950-talet.
8-åriga Ingrid Bengtsson hittas mördad och mordet väcker stor uppståndelse. Den unge kommissarie Johan Stierna sätt på fallet som visar sig mycket svårlöst. Detta innan DNA och datorer fanns. Man får följa polisarbetet som det bedrevs på den här tiden. En liten flicka utan närvarande far, får förtroende för en välklädd mördare i Vasaparken. Med löfte att få träffa sin far följer hon med honom. Stierna blir besatt av flickans tragiska öde, vilket gör att hans äktenskap går utför. I varvade kapitel får vi följa mördarens synvinkel och kriminalens arbete. Samtidigt handlar det om en bruten kommissarier Stierna som pensionerat sig och bor på ett pensionat i Visby år 1953. Dit kommer en journalist som vill skriva en artikel om fallet. Allt rullas upp igen.
En lysande skildring av ett Stockholm på 1920-talet där tidens aktuella händelser nämns som i förbigående. Mycket tidstrogen. Klart läsvärd, ingen dussindeckare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar