Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

tisdag 23 oktober 2012

Mannen som glömde sin fru av John O`Farrell

På ett tunnelbanetåg i London en regnig höstdag hade mannen ingen aning var han befann sig eller vart han var på väg. Han hamnar på sjukhus med ett armband om handleden Okänd. Han har glömt sitt namn Vaughan, att han har fru, barn och är mitt uppe i en infekterad skilsmässa. När han hör namnet Gary hör han sig själv mumla ett telefonnummer. Han slår numret och kommer till en kompis som undrar vad i helvete han har varit. Vaughan får hjälp av kompisen om detaljerna i sitt liv. Han får gradvis tillbaka sitt minne. Träffar sin fru Maddy och upptäcker att han älskar henne. Han har blivit en helt annan person. T.ex har han inget rökbegär efter att ha varit kedjerökare. Mycket inlevelsefullt beskriver han orsakerna till skilsmässan och att han nu inte alls vill skiljas. Men Maddy som minns allt, har en annan inställning. Vaugan lär känna sina barn på nytt, Jamie och Dillie. Han får också veta att hans far är svårt sjuk i cancer, en far han inte minns. Humorn hjälper honom igenom allt det svåra. Humorn har varit viktig i deras äktenskap, bland annat ett ej postat vykort föreställande en pyssling som sa ´Gomorron på er go´vänner.
En humoristisk, dramatisk och romantisk berättelse. Ska han lyckas få sitt liv tillbaka. Vem vill inte veta hur det går?

2 kommentarer:

  1. Ville bara kika in och säga Hej, jag är också från Kalmar ;)

    SvaraRadera
  2. Hej kul att höra. Läser du mycket?

    SvaraRadera