Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 10 oktober 2012

Själlös av Cail Carriger

Själlös är en Fantasybok. Alexia Tarabotti en egensinnig, halvitaliensk ungmö i det Viktorianska Storbritannien. Hon har för stor näsa, mörk hy, en god aptit och en fyllig figur vilket gör det omöjligt att bli gift. Alexia är dessutom själlös. I hennes London finns både varulvar och vampyrer som lever i samvaro med dagsljusmänniskor. För att ha kontroll över de övernaturliga finns ett regesteringsverk, som styrs av en skotte lord Maccon. Han är också alfahannen för Londons varulvar. En bufflig och frispråkig lord. Till honom har Alexia en ansträngd relation. Det finns många olika karaktärer från butlern Floote som alltid finns till hands. Väninnan Ivy Hisselpenny med förkärlek för hemska hattar. Lord Axeldama  skandallös och opassande var ord som beskrev honom. En vampyr som alltid var absurt klädd. Beskrivningen av deras kläder för tankarna till ett kostymdrama. Till det kom flockar och drönare m.m. En humoristisk bok med rappa  repliker. Den första i en serie om fem.
Själv är jag inte så mycket för varulvar och vampyrer. Bakom dem är det en historia om flickan som ingen vill ha och den rika lorden som blir kär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar