Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 28 januari 2013

Springfloden av Cilla & Rolf Börjlind

Olivia Rönning en ung polistuderande får som elevarbete att klara upp ett gammalt olöst fall med dagens teknik. Hon väljer ett mord som hennes nu döda pappa hade. Året 1987 dödas en kvinna på en strand på Nordkoster. Kvinnan är ung gravid, troligen av latinskt ursprung. Hon har grävts ner i sanden i väntan på springfloden. Den ledande utredaren Tom Stilton hittar inget motiv, inga gärningmän eller kvinnans identitet. Trots att en nioårig pojke blir vittne till mordet. Olivia börjar leta fram alla uppgifter från gamla källor. Det svårast är att få tag på den som ledde utredningen Tom Stilton. Alla svarar att han slutat av privata skäl.
Samtidigt börjar en massa hemlösa bli misshandlade efter att stått och sålt Situation Sthlm. Sedan lägg misshandeln ut på nätet.
Bertil Magnusson VD för MWM  Word Minig AB ska tilldelas en utmärkelse för Sveriges mest framgångsrika företag i utlandet. Ett företag han drivit tillsammans med Nils Wendt som plötsligt försvann för ett antal år sedan, ingen vet vart. Företaget har fått hård kritik av miljö- och människorättsorganisationer. För sina kopplingar till länder med korrumperade regimer och diktatorer. Det är många olika personer att hålla reda på eftersom det är så olika situationer. Med många korta kapitel. När jag börjar komma in på det ena växlar det till något av de andra. Därför får boken 3/5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar