Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 22 april 2013

Eldvittnet av Lars Kepler

Birgittagården är ett HVB-hem som tar emot unga flickor, för att leda dem tillbaka till öppenvård. Där mördas en av flickorna som för tillfället vistas på hemmets isolering, efter ett bråk tidigare på kvällen. Det är en av flickorna som ser att nyckeln sitter i dörren till isoleringen, som hittar Miranda. Hon ligger på britsen klädd i bara trosor med händerna för ansiktet. Det är blod överallt. Ingen vet eller har sett något och sköterskan som ensam har ansvaret, sedan det dragits ner på personalen, är försvunnen. De ringer kuratorn Daniel som larmar polisen. Sköterskan som även är Daniels fru hittas senare mördad. Jonna Linna som för tillfället är fråntagen vissa arbetsuppgifter, han är under utredning, blir tillfrågad att åka dit och hjälpa till som observatör. Han åker till hemmet och upptäcker förståss saker som de andra poliserna missat.
Samtidigt blir ett barn bortfört. Mamman har stannat bilen för att kissa, då någon kommer från skogen och tar bilen med Dante 4 år sittande i barnstolen. En av flickorna Vicky som avvikit från hemmet blir misstänkt.
En kvinna i Stockholm börjar ringa polisens tipstelefon och lämna kända och felaktiga tips som hon vill ha betalt för. Senare ringer hon allt mer desperat och ber dem bara lyssna. Säger att hon är ett medium. Vissa saker stämmer som inte är kända. Det är en spännande thriller om kvinnors utsatthet där det händer nya saker hela tiden. Jonna Linna lyssnar till sin magkänsla och går vidare utan att alltid följa alla regler. Samtidigt växer hans eget liv fram som är synnerligen privat. 4+/5 poäng.

2 kommentarer:

  1. Spännande! Jag ska börja läsa Paganinikontraktet som nästa bok :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är en spännande serier. Ha en skön lässtund

      Radera