Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 15 april 2013

Rosengädda nästa av Emma Hamberg

Boken handlar om några udda personer som vägra vara någon annan än sig själva.
Bror som är 13 år är frankofil, älskar att klä sig i kostym och hatt. Han vill inte alls ha jeans och huvjacka. Lyssnar mycket på skivor med Serge Gainsbourg och vill röka som han. Men han har inga vänner. Föräldrarna är oroliga och bråkar mycket om kvällarna. Skulle de skiljas har han ingen. I en månad är det tänkt att familjen ska åka till USA. Bror tänker att får de vara ensamma och slippa oron för honom kanske de blir sams igen. Så han uppfinner ett seglarläger som varar just en månad. Gör en falsk hemsida och övertalar föräldrarna. Det enda konstiga är att kursen ska betalas kontant.
Tessan är 29 år som har fastnat i sin tillvaro. Ett tråkigt jobb i en korvkiosk, ett dåligt förhållande med Flatan som tycker att hon ska vara på ett visst sätt. En mamma som är nedlåtande mot henne. Tessan älskar att laga mat och läser massa kokböcker, men ingen uppskattar hennes mat. Hon vill något mer med sitt liv och en dag ger hon sig bara av.
Jane är 60 år en excentrisk kvinna som ägnar sitt liv åt skadade och övergivna djur, men även människor som behöver henne. Hon har en syatelje där hon jobbar där emellan. Hit kommer Bror och Tessan och får hjälp att finna sig själva. Att ta reda på vad de vill med sina liv och att det går att förändra sig. 3/5 poäng av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar