Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

fredag 1 november 2013

Handen av Henning Mankell

Det är inte någon nyskriven bok utan en kortroman som utgavs i Holland redan år 2004 men den har inte publicerats i Sverige förut. Den är skriven mellan "Frosten" och " Den orolige mannen".
Kurt Wallander  får en höstdag tips av kollegan Martinsson om ett hus på landet. Det är en gammal dröm han har haft om att flytta från Mariagatan i Ystad. Han vill bo i ett hus på landet med en hund och kanske en ny kvinna. Men när han tittar på huset snavar han bokstavligt på ett lik i trädgården. Senare hittas ett lik nergrävt. Den kriminaltekniska undersökningen visar att kropparna legat där ungefär 50 år och att de blivit mördade. Vilka är personerna och varför har de inte blivit anmälda som försvunna. Wallander kämpar med sin oro om allt våld, meningen med allt. Han får dessutom veta att alla nerlagda fall räknas som uppklarade i statistiken. Allt under den grådaskiga vintern i Skåne. Detta händer under 100 sidor. Resten  av boken är en resume` av tidigare böcker i serien om Mankells egna funderingar vid tillkomsten av de olika böckerna. Sen är det register över alla platser och personer som varit med i bokserien. Den delen är väl mest för alla riktiga fan av Wallander. Detta gjorde att jag blev besviken därför 2/5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar