Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

tisdag 17 februari 2015

Män ur mörkret av Håkan Östlundh

I väntan på att få träffa sin älskarinna Johanna Wrangel tog Michael Nordborg årets första dopp i sin pool. När han kommer upp ur vattnet ser han någon stå inne i huset. Hans hustru kommer hem från en Stockholmsresa och hittar sin make mördad och torterad.
 Senare hittades även tre av hans vänner och älskarinnan mördade.
Michael var informationschef på Finkalk ett företag som vill hugga ner skogen och starta ett kalkbrott. Naturligtvis finns det miljö aktivister som vill hindra detta.
Jonny Melander blir misstänkt, dels för att han har varit härsk vid demonstrationerna och personligt hört av sig till Nordborg. Dels som före detta polis, som vet hur man inte lämnar några spår efter sig på en brottsplats.
Polisen med Fredrik Broman som chef hittar nämligen inga användbara spår, på någon av brottsplatserna.
En deckare bland alla andra med en polischefen som har personliga problem.
Jag ger den 3 / 5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar