Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 23 februari 2015

Till flickorna i sjön av Elin Olofsson

Helena är en trettonårig flicka från en by i Jämtland. En dag lämnar modern bara hemmet och kvar blir Helena med sin pappa. Han bryr sig inte mycket om henne så hon är ensam. Sjön har en dragningskraft på Helena och hon går ut och badar om nätterna. Trots att en flicka dränkte sig där.
  Efter att ha blivit utsatt för en gruppvåldtäkt börjar hon skriva poesi om folket i byn vilket inte är populärt. En by minns en stad glömmer.
 Så Helena flyttar till staden och börjar arbeta på kommunen och träffar Tomas. Samtidigt som Helena får sparken från sitt arbete lämnar Tomas henne, han blir rasande för att hon skriver på lappar överallt..
Helena börjar arbeta som städerska där hon får arbetskamraterna Evelina och Aileen.
En dag träffar hon sin kusin i en sjukhussäng, så kallade blåpojken. Helena vill inget heller än komma bort från byn men påminns ständigt om den och poesiboken som hon bara vill glömma.
Sjön blir symbolen för alla sidor av sig själv som hon har dränkt.
3 / 5 poäng av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar