Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 23 februari 2015

Till flickorna i sjön av Elin Olofsson

Helena är en trettonårig flicka från en by i Jämtland. En dag lämnar modern bara hemmet och kvar blir Helena med sin pappa. Han bryr sig inte mycket om henne så hon är ensam. Sjön har en dragningskraft på Helena och hon går ut och badar om nätterna. Trots att en flicka dränkte sig där.
  Efter att ha blivit utsatt för en gruppvåldtäkt börjar hon skriva poesi om folket i byn vilket inte är populärt. En by minns en stad glömmer.
 Så Helena flyttar till staden och börjar arbeta på kommunen och träffar Tomas. Samtidigt som Helena får sparken från sitt arbete lämnar Tomas henne, han blir rasande för att hon skriver på lappar överallt..
Helena börjar arbeta som städerska där hon får arbetskamraterna Evelina och Aileen.
En dag träffar hon sin kusin i en sjukhussäng, så kallade blåpojken. Helena vill inget heller än komma bort från byn men påminns ständigt om den och poesiboken som hon bara vill glömma.
Sjön blir symbolen för alla sidor av sig själv som hon har dränkt.
3 / 5 poäng av mig.

1 kommentar:

  1. Hej, jag heter "ALLIE REYNA" Jag är från USA. Jag var gift i 7 år med Ruben. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en tidpunkt som han lämnade för skilsmässa ... Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslös. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

    Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut ... Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val ... Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter ... Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

    Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter ... Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp honom på 7 (926) 512-8701.

    SvaraRadera