Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 25 maj 2016

Skottet av Mary Louise Kelly

Professorn och läraren Caroline Cashion genomgår en röntgen där man finner en kula i nacken. Hon får då veta att hon är adopterad och att hennes biologiska föräldrar blev mördade, när hon var 3 år. Polisen löste aldrig fallet.
Caroline som nu är 37 år har inte ens vetat att hon var adopterad.
Varför lever hon när hennes föräldrar blev mördade.
Caroline känner att hon måste få veta sanningen. Därför reser hon till Atlanta staden där hon föddes, för att se platsen och huset om hon kan minnas något. Hon hoppas kunna träffa någon som kände föräldrarna och letar igenom gamla tidningsarkiv.
Men någon är henne på spåren !
En spänningsroman som jag ger 3/5 poäng.

2 kommentarer: