Roland abetar som säkerhetschef på Mega-livs. Han är en inbunden man som känner sig misslyckad. Hans hustru har lämnat honom, hans bror är framgångsrik och chefen minst 20 år yngre.
På ett morgonmöte diskutera personalen vad som skall göras för att minska på det stora svinnet. De måste tänka utanför ramarna för det är mest barn som snattar. En polisanmälan gör ingen skillnad.
Det kommer upp en idé att om snattaren få stå vid entrén med en skylt om halsen där det står "Jag är en tjuv". Det kan verka avskräckande. Men Roland är tveksam och tillägger att de måste få välja mellan en polisanmälan. Men chefen och övriga personalen tycker att det är en utmärkt idé.
Sen kommer det då en kille Arash som väljer skylten trots försök från Roland att han ska välja att polisanmäla, så står han fast vid sitt beslut. Det känns inte alls bra för Roland att pojken ska stå där med sin skam och skuld.
När han sedan ser att pojken figurerar på sociala medier försöker Roland stoppa skamskylten. Men chefen tycker det är utmärkt att det sprider sig och att flera får vetskap om vad som händer om man snattar på Mega-livs.
Men till slut slår ungdomarna tillbaka och Roland får ett märkligt förslag.
Boken tar upp ämnen som ensamhet, moral, rätt eller fel. Att våga göra sin röst hörd.
Den får 3/5 poäng.
Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg
I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar