Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 18 januari 2017

Besökaren av Dag Öhrlund

Tristan Heckscher sitter i sin skrivastuga på Österlen för att skriva en uppföljare till sin succé bok. Det går trögt men han måste bli färdig med manuset till deadline. Pengarna behövs. Det blir ett par glas vin medan han väntar på inspiration.
Bredvid Tristan bor en bitsk kommissarie Evert Truuth, han har efter ett misstag uppe i Stockholm blivit förflyttad hit några år före pensioneringen.
Tristan får ett mail från en läsare som älskar hans böcker. Hon bara måste få träffa honom och diskuterar alla vackra ord som han skriver. Tristan går med på en lunch och för att spara hans tid köper hon med och kommer till stugan.
Det blir genast en fysisk attraktion emellan dem och de hamnar i sängen.
Så har Tristan en älskarinna.
Hemma går hans hustru Ann med deras svårt handikappade son som behöver passning dygnet runt. Ann skall dessutom se till att schemat för assistenter fungerar.
Evert får ett fall där ett avhugget huvud, med utskurna ögon och tunga hittas i en rondell men det finns ingen kropp.
På de kvällar Tristan stannar kvar för att skriva,  bjuder Evert på mat och det blir mycket vin och whiskey under deras diskussioner.
En spänningsroman med bra karaktärer.
Den får 3/5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar