Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 9 januari 2017

Den tredje hustrun av Lisa Jewell

En aprilnatt snubblar Maya framför en London buss och omkommer, starkt alkoholpåverkad. Hennes make Adrian är otröstlig.
När hans äldsta son hittar ett dokument med mail till Maya som är elaka, kränkande om att hon inte passar in i familjen.
 Han börjar då att fundera på om det var en olycka eller ett självmord.
Men varför skulle Maya ta livet av sig de var lyckliga, hon hade ett bra jobb, vänner, hon kom till och med överens med hans två tidigare fruar och barn.
Men hade livet varit så bra som han hade trott.
Som den tredje hustrun hade Maya haft svårt att passa in. Hon var yngre bara 32 år mot hans 48. Vid deras familjs sammankomster vid högtider och semestra. då två f.d. fruar och fem barn skulle bo i samma hus.  Sedan Maya som tagit deras pappa ifrån dem.
Adrian som trott att alla var glada och lyckliga. Ingen hade visat något annat.
Boken är välskriven med bra karaktärer, men jag retar mig på Adrian som tror att allt kretsar kring honom. Är han lycklig då är alla  andra det också.
Boken får 3/5 poäng.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar