Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

lördag 25 november 2017

Gangskerprinssesan av Helen Stommel Olsson

En bok baserad på en sann historia.
Sara växte upp i Bergssjön strax utanför Göteborg. Med föräldrar som missbrukade.
När fadern drack alkohol tog han till knytnäven medan mamman passiv tittade på.
I skolan utvecklades Sara till en tystlåten tuff tjej som slogs, skolkar och  snattar för att få vara med i det coola gänget. Det utvecklades till alkohol,  hasch och party med killar.
Som 20-åring var hon redan tvåbarnsmamma.
Det var hennes egen mor som bjöd henne på amfetamin första gången sedan var hon fast. För att få råd börjar hon att langa. Sedan var hon fast i den kriminella världen.
Då lämnar hon frivilligt ifrån sig barnen för att de  skulle få en bättre uppväxt än hon själv haft.
Sara blev en av de mest hårdföra knarklangare och människosmugglare, hon hade ett motto att aldrig gola. För det hamnade hon i fängelse vid flera tillfällen.
Den får 3 / 5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar