Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 6 november 2017

Återstoden av dagen av Kazuo Ishiguro

James Stevens är butler liksom sin far. En perfekt och värdig butler.
Men nu är det en ny amerikansk ägare som han inte riktigt förstår sig på. När han reser till amerika föreslår han att Stevens skall ta semester.
Så Stevens åker på sin första semestervecka. Han njuter av det vackra landskapet och tänker samtidigt tillbaka på den tiden som varit.
Han ska besöka miss Kenton som tidigare var husfru på Darlington Hall  där han arbetar. Stevens förhoppning är att hon ska följa med tillbaka, då hon skriver att hennes äktenskap inte är var hon väntat sig.
Om det är något annat än husfru förtäljer inte historien men man kan ana hans tankar. Men att visa det är svårt när han är fostrad att inte visa sina känslor. När miss Kenton arbetade gick de emellertid och tassade runt varandra.
Hur långt är man beredd att gå för att behålla sin värdighet
En skildring av det engelska klassamhället där historien hålls mycket under ytan.
Stundtals är den lite seg att läsa.
Årets nobelpristagaren.
Jag ger 3 / 5 poäng
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar