Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 18 december 2017

Coffin Road av Peter May

En man spolas i land, han är mörbultad och halvt ihjälfrusen på ön Harris i Yttre Hebriderna. Han har ingen aning om vem eller var han är. Av en dam som han möter får han reda på att han heter Mr MacLean. Hon följer honom till stugan där han bor.
När han hämtat sig, letar han igenom stugan  efter vem han är. Men den enda ledtråd som han hittar  var en karta över en färdväg som heter Coffin Road.
Det får honom att få insikter som gnager om att han kan ha dödat en man.
Kriminalinspektör Cann åker till en avlägsen ö i Yttre Hebriderna. Där har en ihjälslagen man hittats på en klippa.  Utredningen leder till mannen utan minne.
En tonårstjej i Edinburgh grubblar över sin pappa att han övergav henne och tog sitt liv. Hon har samvetskval över att det sista hon sa till honom var att hon hatade honom.
Han var en framstående forskare och ju mer hon får reda på om hans forskning, desto mer tror hon att någon annan ligger bakom.
Jag ger den 3/5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar