Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

söndag 10 december 2017

Jag fann dig av Lisa Jewell

1993. En familj på semester i East Yorkshire,  mamma pappa med två barn. En 19 -årig kille blir förälskad i den blott 15 åriga dottern. Det handlar om händelserna som händer då.
2013. Den konstnärliga Alice bor med sina tre barn och tre hundar i East Yorkshire.
En dag sitter en man hela dagen på stranden, utan jacka och det regnar. Alice bjuder in honom mot bättre vetande. Mannen har tappat minnet och vet inte var han är.
När Alice föreslog att han skulle gå till polisen blir han förskräckt och säger att han vill vänta. Om minnet skulle komma tillbaka.
I Surrey går nygifta Lily och väntar på sin man, men han kommer inte hem från jobbet. Hon känner sig fast i ett nytt land där hon inte känner någon.
Lily anmäler sin man försvunnen och när hon inte tror att det kan bli värre, ringer polisen och säger att det inte finns någon med den identiteten.
Två kvinnor en man som har tappat minnet och en som är försvunnen, tjugo år av hemligheter.
Romantisk och spännande.
Den får 3+ / 5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar