Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

fredag 27 juli 2018

Att slå tillbaka av Lisa Westerlund

De är tre kvinnor som blir vänner.
Leila som äger och driver ett populärt café. Det har varit hennes dröm.
Hon är lyckligt gift och har två barn.
Men så har det inte alltid varit. Tidigare var hon tillsammans med en man som kontrollerad och misshandlade henne. När Leila polisanmäler honom står ord mot ord och hon får ingen hjälp.
Men till slut kommer hon ifrån honom, men är alltid orolig att han ska hitta henne.
Klara är sambo och i början var det underbart. Sedan började han ifrågasätta allt hon gjorde. Han tog ifrån Klaras självkänsla, på senare tid har han börjat misshandla henne fysiskt. Men Klara har ursäkter för honom.
Astrid har nyligen träffat Nils och blir mer och mer förälskad. De är väldigt olika,  är det rätt man att tillbringa resten av livet med ?
Tillsammans på Leilas café träffas de och försöker få Klara att lämna Rickard.
Det slutar med att de gör upp en plan hur Klara ska kunna lämna honom  och dessutom hämnas.
Men är det så lätt?
En bok om våld, styrkan att säga nej och hämnas.
Jag ger den 3 / 5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar