Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

lördag 24 augusti 2019

Änkan av Fiona Barton

Som ung gifte sig Jean med Glen Taylor. En lite äldre man som var snygg och omtänksam. Jean blev en undergiven hustru, till hennes stora sorg förblev de barnlösa.
Dawn lever med sin lilla dotter och en dag när flickan leker på framsidan av huset ,försvinner hon spårlöst.
Kriminalinspektör Bob Sparkes får hand om fallet men det finns inget spår.
Glen Taylor som kör budbil blir huvudmisstänkt. Men utan bevis får polisen släppa honom.
Tiden går och flickan förblir försvunnen.
Så efter 4 år dör Glen. Polisen ser en ny öppning, nu kanske den undergivena Jean vågar tala om vad som verkligen hade hänt. Var flickan fanns. Bob Sparkes har aldrig kunnat släppa fallet .
Journalisten Kate arbetar också på att få en intervju med Jean, om hur det var att leva med en pedofil och monster till man. Som han framstår som, från alla löpsedlarna.
Men var det Glen som tagit flickan ?
Jag ger den 3.5/ 5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar