Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

tisdag 3 september 2019

Blodspengar av Johan Kant & Anders Gustafsson

På Fogdö Lax i Norra Roslagen hittats en avhuggen fot i en  bassäng för laxodling.
Polisen tillkallas och hittar en styckad kropp men utan huvudet.
De har inte mycket att gå på utan huvudet. De förhör alla i området  även ägaren till en camping som ligger inte så långt därifrån.
Solbritt Andersson en kriminalinspektör bor i närheten och är hemma som konvalescent  efter en svår arbetsolycka. Då tänker hon mycket på sitt första fall ett knivattentat på en vårdcentral.
Solbritt och maken är på en resa till Kroatien. När de nås av besked om  att hennes mamma svävar mellan liv och död. Det blir  hemresa, som tur är återhämtar sig hennes mamma.
Trots detta och makens protester blir hon indragen i fallet.  Hennes chef och vän kriminalkommissarie Lena behöver hjälp.
Det är en vindlande intrig av  författare som känner till sin ö.
Jag ger den 3/5 poäng .



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar