Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 9 september 2019

Familjesplitter av Marit Danielsson

Alicia och Niklas är gifta och har två barn. De har båda chefsjobb,  lägenhet i stan och ett sommarhus.
Allt är bra tills Niklas träffar en ny yngre kvinna. Som han lämnar Alicia för.
Chockad och sviken tvingas Alicia in i varannan vecka - livet.
Niklas går vidare i livet med sin nya kärlek men Alicia står stilla och allt kretsar kring barnen. Hon förmår inte att gå till arbetet där alla vet att hon har blivit dumpad.
Alicia flyr ut till sommarhuset, när det inte är hennes vecka med barnen. Där  arbetar hon i trädgården. Handlar nya plantor som hon plantera.
Går omkring och hatar män.
Har någon tveksam kärleksrelation, tills hon träffar Floyd en udda  bank-vd som bor i närheten i sitt sommarhus. Floyd känns rätt man för henne. Han är gift men ska skiljas.
Men kommer han att skiljas ?
Familjesplitter är en bok om att leva tillsammans, otrohet, ensamhet och om att gå vidare. Bli  huvudlöst förälskad .
Jag ger den 3 / 5 poäng .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar