Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 13 januari 2020

Utan ett ord av Linwood Barclay

Cynthia 14 år har för första gången druckit sig berusad. När pappan hämtat hem henne går hon till sängs.
Nästa morgon förväntar hon sig en konfrontation men både mamma, pappa och storebror är borta.
25 år senare bestämmer sig Cynthia för att vara med i ett tv-program om olösta fall för att försöka få klarhet i vad som hände. Hon kan inte begripa hur familjen bara kunde lämna henne. Inte ens en lapp .
Först händer det inte något efter programmet men sen ringer en man och säger att familjen förlåter henne. Lever dom?  Varför tar de inte kontakt med henne.
Cynthia är nära att bryta ihop .
När hon följer dottern Grace till skolan är det en brun bil som saktar ner som hen tittar på henne.
Cynthia är på köpcentrum när hon får se en man som ser ut precis som hennes storebror skulle se ut efter 25 år men han förnekar att det är han
Cynthia börjar forska i försvinnandet och  trådarna leder till fruktansvärda hemligheter. Kanske hade det varit bättre att låta det förflutna vara?
En thriller där det är svårt att veta vad som hänt innan slutet.
Jag ger den 3/ 4 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar