Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 10 juni 2021

Flickvänskontraktet av Anna Keiler

 Frida har kommit på sin sambo med en kollega och när hon konfrontera honom dumpar han Frida och flyttar hem till kollegan. Frida står inte ut på jobbet längre utan säger upp sig. 

Nu står hon utan arbete och med en för dyr lägenhet. 

På sin brors bröllop träffar hon sin brors kompis Micke. I tonåren var Frida förälskad i honom, men nu har hon inte träffat Micke på länge. 

Micke erbjuder henne ett jobb som hans flickvän då han ska åka ner till Grekland på sin fars 60 årsdag. Samt hans hemska släkt som Micke inte alls kommer överens med. 

Fridas bror varnade henne för Micke men så hemsk kan han inte vara och en semester i Grekland är inte helt fel. Nu när hon inte har något arbete och betalt får hon dessutom. 

En lättläst feelgood med ett förutsägbart slut. 

Jag ger den 3 / 5 poäng 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar