Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

lördag 19 juni 2021

Vem har sagt något om kärlek av Elaf Ali

Elaf växer upp i en familj med hederskultur.  

Det är en vanlig kväll när telefonen ringer. Elaf hör hennes far svara, han blir genast upprörd. Sekunden efter kommer han instormande i hennes rum. 

Det var en kille som frågat efter henne. Elaf förstår att det är en chattkompis som tjatat till sig hennes nummer. 

Pappan ser sina värsta farhågor besannas att Elaf skaffat en pojkvän. Hon försökte säga att hon aldrig träffat killen. Till slut räddar hennes äldre bror henne. Elaf får leva med hela släktens regler. Måste ha långärmad och ej för kort kjol. Måste gå hem direkt efter skolan. Får inte vara med på simskolan. Absolut inte prata med någon kille. 

Elaf skäms inför sina klasskamrater men säger inget. När det är fest får hon alltid hitta på något. 

Föräldrarna vill att hon ska gifta sig med någon från deras kultur. 

Det är en berättelse om att leva under förtryck och hur svårt det är att frigöra sig. 

Jag ger den 4 / 5 poäng 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar