Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 7 juli 2021

Inte alla män av Veronica Palm

 Emilia och Josefine är barndomsvänner och alltid tillsammans. 

Men när de börjar på universitetet har Josefines mamma gift sig med en rik man och Emilia duger inte längre. Dessutom träffar Josefine en man  Nils som är toppolitiker. 

Han är social, charmig och vill göra Sverige till ett bättre land. 

Emilia sitter i riksdagen och är frånskild från en jämställd man. Hon har två barn varannan vecka. Hon arbetar hårt och jagar en ny kärlek. 

Josefine gör allt för att vara den perfekta kvinnan. Försöker läsa av Nils  så han kommer hem till ett harmoniskt hem. 

För han slår henne,  det började lite redan när de var gifta men blev värre. I början bad han om förlåtelse och ångrade sig men det var alltid Josefines fel att han blev upprörd. Nu har de varit gifta i  tjugo år och Josefine har alltid skyddat honom.  Dolt sina skador och isolerat sig. 

Men just när Nils ska få en utnämning träffar Emilia Josefine och förstår att hon blir slagen. Emilia ger sig inte utan vill stötta Josefine. 

Men kommer Josefine att bli fri? 

Jag ger den 4 / 5 poäng 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar