Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 28 juli 2021

En sång för dem alla av Mike Gayle

 Hubert Bird är uppvuxen på Jamaica. I unga år bestämmer han sig för att åka till England. Där ska det finnas arbete. Vilket inte finns på Jamaica. 

Han får slita hårt med dåligt betalt. Men så träffar han Joice  en vit kvinna som han blir förälskad i. Hon får bryta med sin familj för att de ska få varandra. 

De gifter sig och får två barn. Rose som det går utmärkt för och David som han förlorar i knarkträsket. 

Så dör Joice och han blir änkeman. Rose har flyttat till Australien men ringer varje vecka för att höra hur han mår. 

Hubert hittar på om vänner och allt var de gör och hur omtänksamma de är. När han pratar med henne.  Men han sitter hemma ensam och går bara ut om nödvändigt. Han har blivit bitter. 

Men så bestämmer sig Rose för att komma hem. Nu måste han skaffa några vänner så inte dottern förstår att han har ljugit hela tiden. 

Han anmäler sig till PRO - föreningen oçh anmäler sig till en massa aktiviteter  för att träffa några pensionärer att blir vän med. 

Han snubblar över kärleken och återknyter kontakt med en gammal vän. 

Boken kan påminna om att en vänlig handling kan förändra livet för någon. 

Jag ger den 4 /5 poäng 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar