Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

fredag 16 augusti 2013

Stormsvala av Marianne Cedervall

I den fjärde boken om Hervor och Mirjam har de flyttat till New York Där skall de hjälpa sina döttrar, som har startat ett svenskt spa mitt på Manhattan. De lyckas över förväntan och Mirjam som är läkare gör lättare hälsokontroller och Hervor bidrar med att sälja örter mot olika krämpor samt spå  kunder som önskar. Hervor har förmågan att spå in i framtiden. Mirjam hjälper även till med barnbarnet Sebastian och får umgås med honom. Hervors dotter Ingrid får ett brev med en kallelse till bouppteckning efter sin far, tillsammans med en halvbror som hon inte visste att hon hade. För fadern har Ingrid inga känslor då han aldrig funnits i hennes liv. Bouppteckningen har redan ägt rum, hon får väl ta tag i det senare nu är det så mycket med spaet. Där är det fullt upp och en man återkommer nästan dagligen. Hervor blir mycket påverkad av honom men Mirjam litar inte riktigt på den charmige mannen Ernest. Det är två charmiga och roliga kvinnor, Hervor har alltid vad som behövs i sin stora handväska. Jag tycker inte riktigt att de passar in i New York utan Hervor är i Kuivalihavaara och Mirjam på Gotland som jag vant mig vid. Men frågan är om döttrarna Anna och Ingrid som kommit in mer i boken ska ta över mer i kommande bok. Ingrid har också förmågan att se in i framtiden. Boken är rolig och lättläst. 4/5 poäng.

2 kommentarer:

  1. Trött på dumheterna i världen? Det har kommit ut en bok som heter "How to exterminate stupidity Or the art of not justifying anything at all". Den går igenom forskning om extrema återhämtningar efter hjärnskador, epigenetik, genetisk variation mellan olika hjärnceller i samma individs hjärna, självmotsägelser i de etablerade medicinska (framför allt genetiska) teorierna om livsduglighet, vetenskapliga evolutionsparadoxer som visar att evolutionspsykologin är orealistisk, och visar helt logiskt att det är ursäkterna som är orsaken till alla dumheterna! Den innehåller även tips för hur det går att sluta med ursäkter och därmed dumheter. Boken kan beställas genom Recito förlag på länken http://litenupplaga.se/1198 Som bloggägare kan du kanske posta om den boken någon gång om du vill!

    http://purescience.wikia.com

    SvaraRadera
  2. Ja, jag har läst How to exterminate stupidity. Den är verkligen jättebra och jätteviktig! Och jättebillig, bara 149 kronor! http://litenupplaga.se/1198 är en viktig länk!!!

    SvaraRadera