Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

lördag 28 juni 2014

Carolines arv av Katherine Webb


Systrarna Beth och Erica har ärvt familjens släktgods. Men bara på ett villkor, att de bosätter sig där, annars säljs den och pengarna går till välgörenhet. De reser dit och minnen kommer tillbaka över soliga somrar i barndomen men också det hemska när deras kusin Henry försvann. De börjar att gå igenom tillhörigheterna från deras gammalmormor Caroline och sin stränga mormor Meredith. Erica som är nyfiken av sig börjar forska om vad som hände med Henry som bara försvann en sommardag. Men Beth vill inte alls tala om det. Erica hittar gamla brev som har skrivits av Meredith till Caroline och ett fotografi av Caroline med ett barn i knät. Erica har kommit på en hemlighet på spåret som sträcker sig över två kontinenter och hundra år. På en plats bredvid parken har tattare slagit läger. Där finns Dinny, Beths och Ericas barndomskamrat som de inte fick vara med för mormodern. Men de var barn och mormodern visste inte allt var de gjorde. Där var dammen de hade badat i trots förbud.

Boken är skriven i både nutid och dåtid. Den är välskriven med bra beskrivna karaktärer, miljöer och spänningen vad som hände kusin Henry.

4/5 poäng.

1 kommentar: