Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

tisdag 3 juni 2014

Rörgast av Johan Theorin

Den fjärde och avslutande boken med Öland som spelplats.
Mitt i natten väcks skeppare Gerlor, som nu blivit gammal, av att det bultar på dörren till sjöboden där han sover över sommaren. En vettskrämd, genomblöt pojke stapplar in och talar om ett spökskepp som är fullt av döda människor och en gammal kapten som levde. En annan man sprang omkring med en yxa. Pojken tror det är gastar. Men Gerlor tröstar pojken med att gastar tål inte vatten. Pojken  heter Jonas Kloss och tillhör en rik familj som äger mycket på Öland. Det framgår rätt snart att den gamle mannen på skeppet är ute efter hämnd på familjen Kloss. Det är en oförrätt sen mannens barndom. Mannen kallas Hemvändaren.
Boken handlar även om Stalins arbetsläger i Sovjetunionen på 30-talet. Det växlar mellan nutid och dåtid. Huvudpersonerna i boken får växelvis berätta. Ingenting är riktigt vad det verkar vara och vem
 är det som knackar i kistan som precis ska begravas. En spännande och kuslig thriller. 4/5 poäng

2 kommentarer:

 1. Hej igen!
  Har själv bara läst (=lyssnat) på den första, sen kom jag av mig men de andra ligger och väntar.
  Ha det bra!
  /Anna

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Då har du något att se fram emot.
  Ha det bra i sommar
  Carina

  SvaraRadera